Argibald

Argibald

Argibald is het pseudoniem van de Utrechtse Kunstenaar en Cartoonist Willem Bentvelzen. Zijn cartoons & illustraties verschenen in o.a. HUMO (BE), Propria Cures, Nieuwe Revu, De Speld, RAILS, De Leeuwarder Courant, Het Parool, Tirade, Van Speijk, Deus Ex Machina (BE), Bionieuws, One World Magazine, MAG Utrecht, SLANG, Tijdschrift Ei,  STRAK, LAVA Literair, Awater, Petrichor, Zone 5300, PS, De Theatermaker, Dichteren-Leesten, MZGzine, Feyenoord Magazine, KWYNK magazine, Illuster, Uitagenda Utrecht & Straatnieuws.
Daarnaast illustreerde hij de kinderboeken Opilopi, Opilopi 2 en Meneer en Mevrouw Slons op tekst van Clinty Thuijls (Sesamstraat, Sinterklaasjournaal) en Lucas Keijning (NEMO Amsterdam).

Bundels & Toekenningen

Van zijn cartoons verschenen zeven bundels, waaronder drie in eigen beheer. Zijn autonome tekenwerk werd onderscheiden met een stipendium en werkbeurs van het Fonds Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst (Momenteel Mondriaan Fonds). Tevens ontving hij onderscheidingen voor zijn autonome teken- en schrijfwerk: tweede plaats Stripgrafiekprijs (Kunststripbeurs Holland Animation Film Festival) en de derde plaats bij de Rinke Tolman Poëzieprijs voor het gedicht “De stervende schrijver stelde”

Cartoon Consult

Naast workshops is Argibald ook te boeken voor een zogeheten “Cartoon Consult”. Een bilaterale tekenconsult waarbij er in een tweegesprek een kunstwerkje ontstaat dat betrekking heeft op het thema van de bijeenkomst en de persoon in kwestie. Het kunstwerkje wordt mooi verpakt -en inclusief een setje humoristische ansichtkaarten- als presentje van de organisatie aangeboden.
De Cartoon Consult is een uitstekende aanvulling voor een opening, bedrijfs-/netwerkborrel, alumni-bijeenkomst, festival, bruiloft of uitgaansavond.
Cliënten: o.a. Centraal Museum Utrecht, Hogeschool Rotterdam, De Nacht van de Filosofie, Bevrijdingsfestival Overijssel, Grafisch Lyceum Utrecht, Persmuseum Amsterdam, Straattheater festival Waalwijk, Crossing Border festival Den Haag, GGZ Rivierduinen Leiden, MORREN Galeries, Stukafest Utrecht, KRAFT festival Amersfoort, Stadsschouwburg Utrecht, Cultuurnacht Breda, Kinderboekhandel Utrecht, Koningstheater Den Bosch, Tekstnet Beroepsvereniging van tekstprofessionals, Fedex, HKU, AKA, Uitgeverij Pelckmans, OCO, Uitgeverij Malmberg
Bij interesse in een tekensessie, een illustratie of een tekening op maat: bel of mail gerust voor verdere informatie:

T: 06-48375318
M: info@argibald.com
F: facebook/argibald